duminică, 12 mai 2013

Ce stim pana acum despre Motorola X Phone

Zvonuri despre lansarea unui smartphone Motorola realizat in colaborare cu Google exista inca din decembrie anul trecut. Nicio informatie aparuta pana acum nu a fost insa confirmata nici de Google nici de Motorola. Pe de alta parte, multe din speculatiile pe marginea X Phone coincid ca informatii, drept pentru care merita sa le luam in calcul.

Preluarea Motorola Mobility de catre Google s-a petrecut in urma cu mai bine de un an (finalizarea tranzactiei), iar toata lumea are asteptari imense de la colaborarea celor doua companii. De altfel, reprezentantii Google declarau recent ca Motorola nu a reusit sa scoata pe piata pana acum un device care sa impresioneze cu adevarat si sa se impuna ca lider. Interesul Google, odata cu preluarea Motorola Mobility, nu s-a limitat insa doar la posibila realizare a unui device mobil impresionant. Sa nu uitam ca tranzactia a avut ca scop principal includerea in portofliul Google a unui numar impresionant de patente detinute de Motorola Mobility, brevete pe care Google le-ar putea folosi intr-un eventual proces cu Apple.

Dincolo de aceste aspecte pragmatice, utilizatorii si in special fanii Motorola vor sa vada pe piata si un super smartphone.
Cum ar trebui sa "arate" Motorola X Phone? Iata cele mai vehiculate specificatii tehnice de pana acum, dar si o posibila data de lansare.

Software

Toata lumea vorbeste despre dotarea Motorola X Phone cu Android 5 si despre lansarea device-ului chiar peste cateva zile, in cadrul conferintei dezvoltatorilor Google. Din pacate, aproape in mod sigur, Google nu va prezenta la conferinta I/O Android 5.0, ci Android 4.3, respectiv un upgrade al Jelly Bean (probabil ultimul). Cu alte cuvinte, ori Motorola X Phone nu va fi lansat acum si va dispune spre sfarsitul anului de Android 5, ori va fi prezentat la conferinta dezvoltatorilor, dar va rula Android 4.3.

Hardware

Cele mai multe informatii aparute online indica faptul ca Motorola X Phone va avea un procesor quad-core la 1,7 GHz, 2GB RAM ai 32GB spatiu de stocare. De asemenea, cele mai multe "surse" afirma ca smartphone-ul va oferi o camera foto de 16MP.

Design

Zvonurile de pana acum concid in ceea ce priveste ecranul smartphone-ului: 4,7 inci, rezolutie FullHD. De asemenea, cele mai multe site-uri spun ca Motorola X Phone va avea dimensiuni de 131.2 x 66.7 x 7.9mm.

Desigur, pe internet au aparut deja o serie de imagini cu presupusul Motorola X Phone.


Sa speram ca Google si Motorola vor da macar cateva indicii legate de "X Phone" la conferinta I/O care se va desfasura intre 15 si 17 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu