vineri, 17 mai 2013

Evolio Evotab 2 o tableta ieftina cu performante

            Review Evolio Evotab 2
  Evolio, fiind un producător autohton de tablete nu a ezitat să se impună pe piața IT. Astfel, printre primele produse lansate de această companie se numără și Evotab 2. Aceasta este cea de doua tabletă lansată de cei de la Evolio și este disponibilă în două culori (alb și gri) care pot dispune sau nu de o camera de 0.3 megapixeli. De asemenea, trebuie menționat că la momentul lansării tabletei, aceasta avea ca sistem de operare Android 2.3.1 (Gingerbread), urmând ca apoi să fie actualizată la Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich). La prima vedere, tableta dispune de o carcasă de plastic, care înconjoară un ecran capacitiv de 7".Spatele tabletei este constituit din aluminiu, nepermițând alunecarea acestei din mână. De asemenea, pe spatele tabletei se poate observa o inscripție cu modelul tabletei, respectiv 3 orificii, prin care se poate auzi difuzorul tabletei. Un alt plus al acestei tabletei este reprezentat de greutatea acestei, care nu depășește 400g. Ceea ce atrage cu adevărat privirile cumpărătorului este designul acesteia. Astfel, în partea frontal-dreaptă a tabletei întâlnim un buton argintiu care are de buton "home" (permițând revenirea la ecranul principal din orice aplicație).În colțul din dreapta a tabletei se poate observa un orificiu, (în care se pot introduce un ac sau o agrafă forțând resetarea și respectiv repornirea tabletei în cazul de blocare a acesteia), dar și trei butoane (Power, Menu și Back). Butonul Back îndeplinește aceeași funcție ca și cel din Windows. În partea lateral-dreapta se întâlnesc un port full usb (acesta fiind unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tablete), un port mini usb (pentru flash-uirea de firmware, respectiv alimentare),o mufă audio, o mufă de alimentare și un slot de card micro-sd (permite adăugarea un card de până la 32 GB). În plus tableta dispune de tehnologie wifi. Sub această "capotă", tableta ascunde un procesor Rockchip Rk2918 Cortex A8 de 1 GHZ (1008 mhz mai bine spus). Pe partea grafică, tableta dispune de un procesor quad core Mali400, iar ca stocare întâlnim o memorie internă de 8Gb.Memoria internă strălucește și ea cu o capacitate de 512MB ddr2.


Ecran, Baterie, Semnal, Accesorii. Ecranul este unul capacitiv, care răspunde excelent atât la contactul cu mâna, dar și la cel cu al unui stilus, recunoscând mișcările de slide, pinch, zoom etc. De asemenea trebuie amintit că acesta se murdărește repede în cazul unor mâini transpirate, dar se poate curăța cu ajutorul unei soluții de curățare a ecranelor LCD. Bateria acesteia are o capacitate de 4500 miliamperi Litiu-polimer, care oferă o autonomie de până la 10 ore, aproximativ 2-3 ore de gaming, dar și 5-6 ore în timpul vizionării de filme. Din nefericire, tableta nu dispune de slot micro-sim, dar are tehnologie wireless. Semnalul acestei este foarte bun ținând cont că tableta recepționează semnalul de la un router wireless prin 3 pereți în cadrul unui apartament. Produsul se livrează într-o cutie colorată din carton, în care se găsesc un cablu de date (mini usb la usb), un încărcător de 5V / 2000mA și nu în ultimul rând un set de căști albe, foarte aspectuoase și confortabile. Dacă posesorul dorește poate achiziționa o husă plic cu rol de protecție, dar și o husă cu tastatură, care se poate conecta la tabletă prin intermediul portului full usb, transformând tableta într-un mini laptop. Un alt accesoriu este o husă cu stand pentru îmbunătățirea experienței de vizionare a filmelor, dar si un suport auto pentru tabletă, un modem usb sau un stilus.

Camera Foto & Video, Casti & Difuzor, Player Audio & Video, Radio FM in funcție de varianta achiziționată tableta poate sau nu fi echipată cu o cameră web de 0.3 megapixeli situată în partea frontală.În ciuda acestei rezoluții scăzute în condiții de iluminare normale,tableta realizează fotografii excepționale.Pe partea video tableta are o cameră VGA, care prin intermediul aplicatiei din Android, poate realiza filmare cu incetinitorul, dar și în diferite condiții meteorologice. Căștile, au la partea care se introduce în ureche, o suprafață cauciucată, care oferă un confort suplimentar. Volumul acestora este incredibil incredibil (se întâmplă câteodată ca volumul căștilor să-l depășească pe cel al difuzorului). Playerul Audio și Video oferă posibilitatea rulării unei multitudini de formate printre care se pot aminti avi, mpeg.Datorită decodării hardware, cu ajutorul unui player ca MX Player, tableta poate rula și filme HD în format mkv la 1080p oferind astfel posesorului experiență inedită de home cinema la el acasă.

Browser Internet, Organizer, GPS, Conectivitate (3G, WiFi, Bluetooth)
Tableta dispune de un browser, care se mișcă grozav, permițând chiar și vizionarea conținutului flash.Nu trebuie uitată aplicația Youtube, care permite rularea perfectă filmelor de pe bine-cunoscutului site. Pe partea de organizator, tableta vine cu aplicația Documents to go, care permite realizarea de documente, prezentări etc., asemenea suitei Microsoft Office de pe PC. Desigur, aceasta poate deschide documentele realizate pe pc. Ca și conectivitate tableta se poate conecta la rețele wireless. Lipsa tehnologiilor GPS și 3G/4G i-ar putea incomoda pe unii utilizatori, dar acestea se pot rezolva cu un modem usb și cu Google Maps. Pentru utilizare modemurilor usb, tableta trebuie flash-uită cu soft oferit de cei de la Evolio. Deși nu dispune de bluetooth sau NFC (Near Field Communication), majoritatea jocurile au modul multiplayer prin wifi, iar transferul de fișiere se poate face prin site-uri de stocare Cloud, ceea nu cred că ar constitui un impediment pentru utilizator.

Meniu, Aplicatii, Mesagerie, Agenda, JocuriTableta, la momentul lansării a venit echipată cu Android 2.3.1 Gingerbread, care iese în relief cu o temă de Honeycomb. După câteva luni cei de la Evolio au postat un update defectuos la Android 4.0.3, care a nemulțumit mulți cumpărători, urmând ca problema să fie rezolvată prin trimiterea tabletelor în service pentru resoftare. Din nefericire performanțele au fost mai reduse în Android 4.0.3 față de 2.3.1, acest lucru fiind evidențiat de scorurile din benchmark-uri ca Antutu, Nenamrk sau Quadrant. Deși scorurile realizate de sistemele oferite de cei de la Evolio nu au depășit 3000 de puncte în Antutu, prin utilizarea unui custom rom cu Jelly Bean, scorul în Antutu a fluctuat între 3800 și 4000 de puncte. Ceea ce trebuie mentionat este că firmware-ul stock nu acceptă Clockwork Recovery.În plus, în cazul unei flash-uiri greșite, tableta poate fi pornită într-un mod de protecție, care cu ajutorul programului oferit de cei de la Evolio (RK Android Tool) poate restaura sistemul de operare. Pe partea aplicații, tableta vine echipată cu câteva jocuri prin care se pot aminti: Angry Birds Rio, Race Thunder, Toss it și arhicunoscutul Fruit Ninja. Ca și mesagerie, tableta dispune de Yahoo Messenger și Gmail. Pentru vizualizare fișierelor de pe memoria internă, cardul SD sau de pe un stick Usb, tableta are un program de vizualizare numit Explorer. Bineînteles dacă utilizatorul dorește mai multe aplicații, acesta le poate obține din Magazinul Play. De asemenea pentru gamerii adevărați tableta suportă și jocuri 3d, cel mai bun exemplu fiind NFS MOST WANTED, care rulează perfect, dar și rpg-uri cum ar fi Eternity Warriors 2. Un alt joc pretențios suportat de această tabletă este REAL FOOTBAL 2011,care vă va asigura o experiență plăcută atât în modul single player cât și în cel multiplayer. Dimpotrivă, dacă vă place să vizionați filme pe tabletă la o calitate superioară, echipați tableta cu aplicația MX PLAYER și puteți vizualiza și filme FULL HD la 1080p în format mkv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu